A Star Wars Sötétség Hajnala FRPG tudástára, a galaxis mindenkori szíve a Galakatikus Holokönyvtár valamint a Holonet.
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

A tudás hatalom, bővítsd az oldal hatalmát. Soha nem lesz olyan, hogy elkészül a könyvtár. Mindig és mindig fognak jönni új fajok, akár te általad is. Ha szívesen segédkeznél a könyvtár fejlesztésében vagy éppen saját fajod/technológiád vagy egyebed van akkor írj egy e-mailt!Share | 
 

 Herglic

Go down 
SzerzőÜzenet
Jocasta Nu
Könyvtáros
Könyvtáros
avatar

Hozzászólások száma : 202
Join date : 2014. Feb. 25.

TémanyitásTárgy: Herglic   Csüt. Feb. 27, 2014 12:52 am

„Mint egy Herflic a Mrissin”
-Egy régi Tapani mondás ami a két faj közötti komikus méretkülönbségre utal
A herglicek, azaz a koodanok a Giju bolygó őslakosai. Egy eredetileg vízi emlős faj, a hiperhajtómű kialakítása után egy kereskedelmi alapú birodalmat építettek ki a Kolóniák régióban mielőtt találkoztak volna a Duros fajjal.  A herglic békés és kellemes faj, viszont erős vonzódást mutat a szerencsejátékok felé. Nagy mérettel rendelkeznek amire érzékenyek.
Biológia és megjelenés
A herglic hatalmas bipedális, azaz két lábon járó faj ami vízi emlősökből fejlődött ki. A legtöbb vízi eredetük bizonyítéka a fajból ki lett tenyésztve, így az uszonyok helyén kezek és lábak találhatók, de még mindig a fejük tetején lévő ornyíláson keresztül lélegeznek.  A hang, amit a herglicek hallatnak amikor kitisztítják az orrnyílásukat a mai napig a herglese nyelvben a fontos megjegyzéseket megelőző nyomatékosító szóként használják a szerte a Tapani szektorban.
Magas, kitűnően széles lények sima és szőrzet nélküli bőrrel ami halvány kéktől feketéig változó, bár néhányan, mint Hamar-Chatak halvány rózsaszín színűek. Néhány herglic, mint a vállalkozó és szerencsejátékos Narloch fehér csíkokkal rendelkezett, amik a fején kezdődtek és a karján keresztül mentek.
A herglicek általában elég érzékenyek voltak a nagy méretükre. Mivel a legtöbb intelligens faj kisebb mint ők és a legtöbb épület és szerkezet emberi dimenziókhoz van ergonomizálva, a herglicek elég feszélyezettnek és kívülállónak érzik magukat ha nem a saját közösségükben vagy hajóikon vannak.Tipikusan két ülőhelyet foglaltak el és a legtöbb ajtónál manőverezniük kell. Ennek ellenére a természetben nyugisak és lazák ésélveznek új emberekkel találkozni és exotikus helyeket meglátogatni.
Kultúra és történelem
A Giju herglicjei technológiailag fejlett faj voltak már a galaxis történelmének kezdetén, nagyjából a Corelianokkal egy időben érték el a környező csillagokat és kezdték el a kolonizálást. Archeológiai bizonyítékok alátámasztják, hogy a herglic kereskedelmi birodalom a Lázadó időszakban felsőbbrendű technológiával rendelkezett.
Néhány herflic kolónián már működésképtelen gépek romjait találták amik a gravitációt felhasználva kifürkészhetetlen funkciókat láttak el. Ez a korai birodalom összeomlott mielőtt a herglicek felvették volna a kapcsolatot a galaxis tágabb területével és a legtöbb feljegyzés eltűnt.
A herglicek természetes felfedezők és kereskedők. A Galaktikus Köztársaság korai napjaiban a herglic kererskedő hajóinak merev és szögletes jellemzői a többi teherhajón általános látvány lett de a Köztársasággal való kapcsolatuk így is minimális maradt. Olyan kívácsi de gyakorlatias természettel és nyugodt személyiséggel rendelkeznrk ami segítette őket a többi fajjal való interakcióban és a galaktikus közösség szívesen látott tagjaivá tette őket.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://swshholokonyvtar.hungarianforum.com
 
Herglic
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Galaktikus Holokönyvtár :: Könyvtár :: Fajok-
Ugrás: