A Star Wars Sötétség Hajnala FRPG tudástára, a galaxis mindenkori szíve a Galakatikus Holokönyvtár valamint a Holonet.
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

A tudás hatalom, bővítsd az oldal hatalmát. Soha nem lesz olyan, hogy elkészül a könyvtár. Mindig és mindig fognak jönni új fajok, akár te általad is. Ha szívesen segédkeznél a könyvtár fejlesztésében vagy éppen saját fajod/technológiád vagy egyebed van akkor írj egy e-mailt!Share | 
 

 Geonózisi

Go down 
SzerzőÜzenet
Jocasta Nu
Könyvtáros
Könyvtáros
avatar

Hozzászólások száma : 202
Join date : 2014. Feb. 25.

TémanyitásTárgy: Geonózisi   Csüt. Feb. 27, 2014 12:35 am
Származás: Geonosis
Magasság: 170-175 cm
A cikk elején megjegyezném, hogy a faj neve geonosi és nem geonosisi, ezt sokan elszokták téveszteni. A geonosik soha nem tartoztak a Köztársasághoz és valószínűleg klón háborús cselekedeteik miatt soha nem is fognak. Annyi bizonyos, hogy a Geonis bolygóról származnak, az egyetlen értelmes lények, miután a többi faj felé emelkedtek, a legtöbb más fajt kiírtották. Így a 100 billiós lakosság 99%-a geonosi.
Rovarszerű élőlények és életmódjuk is olyan. Megtanultak két lábon járni, ám valamivel alacsonyabbak az embernél. Testükből két ronda szárny alakult ki, ezek kitinnel vannak védve. A geonosik tudnak repülni is, ám ezt is csak bizonyos magasságik, öregkorra viszont a szárny elhasználódik és szépen lassan leválik a háttól. A geonosik hatalmas kaptárakban élnek, ezek a kaptárak a föld alatt is folytatódnak. A kaptárak a szilaszirtekből vannak kialakítva. A geonosik kasztokban tömörülnek, a kasztok között nincs átjárás, aki dolgozónak született, az az is marad élete végéig. A geonosik vallási irányítója az arisztokráciából kikerülő sámán, a vallásukban kiemelkedő szerepet kap a vér és annak ábrázolása, valamint a háború.
A geonosik alapvetően harcos faj, így a legfontosabb a harcos kaszt, és utána jönnek a dolgozók és a rabszolgák. A bolygó államformája nagyhercegség, a nagyhercegi tisztet a katonai arisztokrácia emeli ki, mégpedig úgy, hogy ki közölük a legdörzsöltebb és legbefolyásosabb. Az arisztokrácia irdatlan mennyiségű pénztömegekkel rendelkezik. A nagyherceget a sámán koronázza meg, amaznak pedig lekell tenni a hivatalbeli esküt, hogy minden cselekedetét a népért teszi. A geonosik szeretik a viadalokat és arénabeli küzdelmeket, így gyakran ilyen formákban alakulnak ki a kivégzések, a nép ezért örjöng.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://swshholokonyvtar.hungarianforum.com
 
Geonózisi
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Galaktikus Holokönyvtár :: Könyvtár :: Fajok-
Ugrás: