A Star Wars Sötétség Hajnala FRPG tudástára, a galaxis mindenkori szíve a Galakatikus Holokönyvtár valamint a Holonet.
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

A tudás hatalom, bővítsd az oldal hatalmát. Soha nem lesz olyan, hogy elkészül a könyvtár. Mindig és mindig fognak jönni új fajok, akár te általad is. Ha szívesen segédkeznél a könyvtár fejlesztésében vagy éppen saját fajod/technológiád vagy egyebed van akkor írj egy e-mailt!Share | 
 

 Buckalakó

Go down 
SzerzőÜzenet
Jocasta Nu
Könyvtáros
Könyvtáros
avatar

Hozzászólások száma : 202
Join date : 2014. Feb. 25.

TémanyitásTárgy: Buckalakó   Csüt. Feb. 27, 2014 12:14 am
Szülőbolygó, haza: Tatooine
Magasság: 180 cm


A Tatooine nomád, primitív őslakosai, az agresszív és kegyetlen buckalakók, akik a Tatooinei homokdűnéin portyáznak és évszakosan vándorolnak. A buckalakók, vagy másnéven taszkenek vagy homoklakók, már jóval azelőtt a Tatooine szárazságán éltek, mielőtt emberi élet kezdődött volna a sivatagbolygón. A buckalakók vérszomjas portyázók, háborúban állnak a nedvességfarmerekkel. Nemük alapján osztotttak, a törzsekben a férfiak vadásznak és a nők tartják rendben a kunyhókat. Testüket a legkisebb felületig betakarják és elfedik. Magasságuk körlülbelül 180 centiméter. A taszkeneknek egy furcsa, mássalhangzokból álló, hörgős nyelvük van. Csatakiáltáskor velőtrázóan bömbölnek, amely messzire elhalatszik.  
A buckalakók szoros rokonságban állnak, a náluk jóval alacsonyabb és gyávább jawákkal, akik hasonló módon elfedik testük felületeit. Azonban a jawákkal ellentétben nem barátkoznak semmilyen idegen életformával és elhíresültek vad és barbár szokásaikról. A buckalakók hordákban, törzsekben élnek, a Tatooine legsivárabb részein teljesen szétszóródva. Jellegzetes harci eszközük a krayt sárkány szarvából készített gaderffi buzogány, de általában karabélyokkal is támadhatnak. A fejlett technikát szentül megvetik.
A buckalakók hagyományos hátasuk a bantha, amellyel vadászatra és görönygyös utak megmászására használnak. A törzsen belül minden férfinak van banthája és baráti közelségben állnak egymással. A szokás úgy tartja, hogy ha egy taszken banthája kimúl, el kell hagynia a tábort és nincstelenné válik. A taszkenek kedvenc háziállata a massif, amelyet a kunyhóik körül tartanak védelemre. A buckalakók sátra az Urtya, amely kemény bőrponyvából készült, amelyet bármikor összehajthatnak, amikor vándorolnak. A sátrakat nem csak hálásra, hanem "sírhelyre" is használják. Általában a szent felmenők csontávzait és koponyáit itt tárolják.

A Tatooinei telepesek már régóta felkészültek a taszken betörések ellen. A buckalakók odáig merészkednek, hogy a nedvfarmerek terméseit lopják és kegyetlenül mészárolnak le farmercsaládokat. A buckalakók korábban kisebb városokat támadtak meg, hogy kifosszák, de ma már a külváros épületeit is csak ritka alkalommal támadják meg. Például a Mos Eisley-i cantina bár régebben egy bunker volt, a taszkenek betörései ellen.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://swshholokonyvtar.hungarianforum.com
 
Buckalakó
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Galaktikus Holokönyvtár :: Könyvtár :: Fajok-
Ugrás: