A Star Wars Sötétség Hajnala FRPG tudástára, a galaxis mindenkori szíve a Galakatikus Holokönyvtár valamint a Holonet.
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

A tudás hatalom, bővítsd az oldal hatalmát. Soha nem lesz olyan, hogy elkészül a könyvtár. Mindig és mindig fognak jönni új fajok, akár te általad is. Ha szívesen segédkeznél a könyvtár fejlesztésében vagy éppen saját fajod/technológiád vagy egyebed van akkor írj egy e-mailt!Share | 
 

 Bith

Go down 
SzerzőÜzenet
Jocasta Nu
Könyvtáros
Könyvtáros
avatar

Hozzászólások száma : 202
Join date : 2014. Feb. 25.

TémanyitásTárgy: Bith   Csüt. Feb. 27, 2014 12:09 am

A bith-ek az óriás gázbolygó Clak'dor hatodik holdjáról származnak. A Clak'Dor VII felszíne tökéletes arra, hogy bányaközpontokat létesítsenek, hogy kitermeljék az aranyat stb. A bolygót már mindenféle szervezet és önkényuralmi rendszer megszállta, de a legtöbbször a szeparatisták és a lázadók kezében volt.
A bith-ek bőrszíne eltérő. Lehet bőrszín, narancsárga, rózsaszín, fakó de még zöld is. A legtöbb egyed a bőrszín- és a rózsaszín "típusból" van. Testük zömök, alig ütik meg a 170 centiméter, tehát kb. egy nyakkal alacsonyabbak az embernél. Tojásdad fejük hatalmas, ez valószínűleg azért van, mert a bith-eknek három agyuk van. Szemük bogárfekete és tányérnagyságú, ujjaik hosszúak és eresek.
A bith-ek társadalma viszonylag egyszerű, ám mindenki kötődik mindenkihez. A társadalomban nagyon erős az összetartás, ez talán azért van, mert a bith-ek kezdenek kihalni, a legtöbbjük pedig tömegesen elhagyja a szülőbolygójuakat. Szeretik a sivatagos éghajlatot, de épp ugyanúgy megélnek az alvilági sikátorokban is. Az intelligenciájuk hatalmas, szakterületük a számítástechnika és a technológia, de ugyanúgy maradandót alkottak a matematika és a csillagászat terén is. A bith-ek egyetlen alfaja a ritka y'bith. Ez az alfaj nem sokban tér el a bith-ektől, talán csak a magasságban és a színárnyalatban. Érdekes, hogy a két faj nem ugyanazon a bolygón él, hanem különváltan, a túlnépesedés miatt. Mindazonáltal a két faj jól megérti egymást és szimbózisban élnek, még ha nem is együtt.
A bith-ek legnagyszerűbb tudománya a zenészet, a bith-ek rendkívül sok művet komponáltak meg. A legtöbb bith zenészként keresi kenyerét, legyen szó egy híres, fényüző hivalkodó operaházról vagy egy olcsó lebújról valahol a galaxis végében.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://swshholokonyvtar.hungarianforum.com
 
Bith
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Galaktikus Holokönyvtár :: Könyvtár :: Fajok-
Ugrás: