A Star Wars Sötétség Hajnala FRPG tudástára, a galaxis mindenkori szíve a Galakatikus Holokönyvtár valamint a Holonet.
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

A tudás hatalom, bővítsd az oldal hatalmát. Soha nem lesz olyan, hogy elkészül a könyvtár. Mindig és mindig fognak jönni új fajok, akár te általad is. Ha szívesen segédkeznél a könyvtár fejlesztésében vagy éppen saját fajod/technológiád vagy egyebed van akkor írj egy e-mailt!Share | 
 

 Twi'lek

Go down 
SzerzőÜzenet
Jocasta Nu
Könyvtáros
Könyvtáros
avatar

Hozzászólások száma : 202
Join date : 2014. Feb. 25.

TémanyitásTárgy: Twi'lek   Szer. Feb. 26, 2014 10:30 pmA twi’lek egy mindenevő, a Ryloth bolygóról származó humanoid faj.
A twi’lekek két leg szembeötlőbb tulajdonsága, hogy a fajon belül több bőrszín is létezik, és hogy mindegyikükön található egy pár agyfarok. Az agyfarkak más néven "lekkuk" vagy "tchun-tchin" lefelé nyúlnak a koponya hátsó részéből, s bennük található a twi’lekek agyának egy része is. Maga a félig közös nyelv eredetű twi’lek szó is az agyfarkakra utal.A twi’lekek agyfarkainak sok szerepe van a mindennapi életükben és a kultúrájukban is: zsírt tárolnak bennük és erogén zónaként is szolgál. Anyanyelvük, a ryl a beszéd és a lekkuk finom mozgatásának kombinációjából állt. Az újszülött twi’lekek nem rendelkeznek lekukkal, valószínűleg gyerekkor alatt fejlődnek ki. A twi’lekek agyfarkai nagyon érzékenye. Ha erősen megragadták őket, az nagy fájdalommal járt szinte valamennyi twi’lek számára, s cselekvőképtelenné tette őket. A twi’lek nők természetes bájuk és egzotikus szépségük miatt a rabszolga-kereskedők igen kedvelt célpontjai. A néhány twi’lekek még a saját bolygóján is bátorítja a rabszolgapiac működtetését. Sokan közülük úgy gondolják, hogy az árván maradt gyerekek elrablása és eladása az egyik módja annak, hogy megvédjék őket attól, hogy a Ryloth durva környezetében kelljen felnőniük. Sok twi’lek úgy gondolja, hogy a rabszolgaság egy hatákony módja fajuk szaporításának és kultúrájuk megőrzésének, mivel nekik nincsenek  eszközeik a bolygók közötti utazásra. Arra való tekintet nélkül, hogy ez hogyan történik, sok twi’lek él rabszolgaként vagy a szórakoztatásként és státuszszimbólumként tekintettek rájuk, különösen a ritka bőrszínű női egyedekre, mint a rutian vagy lethan twi’lekek. Ha egy twi’leknek sikerült megmenekülnie a fogságból, akkor gyakran tolvaj  lesz belük, ahol mindkét nem tagjai alkalmazhatták csáberejüket. A twi’lekek ruházata a nemüktől függ. Míg a férfiak hosszú, laza köntösöket hordanak, addig a nőkre inkább jellemző a szorosabb, leleplezőbb ruházat, ami kiemeli elegáns alakjukat és növeli értéküket a férfiak szemében. A twi’lek táncviseletek általában a táncosok testén függő selyemfátylakból állnak, bár vannak sokkal leleplezőbb viseletek is. Amikor először találkoznak egy idegennel vagy egy vendéggel, a twi’lekeknek szokásuk ajándékokat vagy valami mást cserélni üdvözlésképpen. Amikor nagyobb számú vendégeket köszöntenek, ünnepélyeket szoktak rendezni, ahol tradicionális táncaikkal szórakoztatják az egybegyűlteket. A Rylothon élő twi’lekek egyszerű sárkunyhókban laknak, amik megóvják őket szülőbolygójuk perzselő hőségétől. Néha szövetekkel vagy egyéb egyszerű dolgokkal díszítik őket. A városokban egyre több twi’lek használ technológiával ellátott, a galaktikus szabványnak megfelelő lakóhelyet, de úgy módosítják őket, hogy átvészeljék a rylothi környezetet.
 
Sok twi’lek kereskedőként vagy bűnözőként tengeti életét, de ennek a népnek is megvannak a büszke és tiszteletre méltó harci hagyományai.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://swshholokonyvtar.hungarianforum.com
 
Twi'lek
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Galaktikus Holokönyvtár :: Könyvtár :: Fajok-
Ugrás: