A Star Wars Sötétség Hajnala FRPG tudástára, a galaxis mindenkori szíve a Galakatikus Holokönyvtár valamint a Holonet.
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

A tudás hatalom, bővítsd az oldal hatalmát. Soha nem lesz olyan, hogy elkészül a könyvtár. Mindig és mindig fognak jönni új fajok, akár te általad is. Ha szívesen segédkeznél a könyvtár fejlesztésében vagy éppen saját fajod/technológiád vagy egyebed van akkor írj egy e-mailt!Share | 
 

 Rodian

Go down 
SzerzőÜzenet
Jocasta Nu
Könyvtáros
Könyvtáros
avatar

Hozzászólások száma : 202
Join date : 2014. Feb. 25.

TémanyitásTárgy: Rodian   Szer. Feb. 26, 2014 7:53 am

A rodian a Tyrius rendszer Rodia bolygóján honos humanoid faj. Hírhedtek erőszakos kulturájukról, mely onnan ered, hogy meg kellett bírkózniuk a dzsungellel borított otthonuk nehézségeivel. Bár széles körben elterjedt az a sztereotípia, hogy csak fejvadászként és bőnözők bérenceként képesek beilleszkedni, de sok színész, kereskedő és politikus is megtalálható közöttük még a Mag világainak felső rétegei közt is. A rodianok humanoid hüllők, az átlagos felnőtt testmagasság 1,5-1,7 méter. Típusosan zöld bőrszínük van, de a pigmentáltsága a kéktől a narancsig változhat. Bár nagyon ritka, néhány egyednek fehér bőre van. A bőrszín egy fő megkülönböztető a fajon belül és alkalmad ad különleges elnevezésekre, mint Fehér Jannik vagy Kék Evo. Bőrük felszíne göröngyös, kivéve szaglószervüket. A sok harc miatt általában szikárak és izmosak, bár néhányan közülük kövérek, főleg, akik megtehetik, hogy mást béreljenek fel maguk helyett. A rodianoknak nagy, kiemelkedő szemük, trombitaszerű fülük és flexibilis orruk van. Az orruk redőzése a rosszindulat megnyilvánulása. Koponyájukat taréj alakban tüskék díszítik, de ezek mérete különböző lehet az egyedek közt. Gyakran viselnek hajat, főleg a nők. A rodian kúltúra erőszakkal és halállal van átitatva. Mivel dzsungel borította bolygójuk alkalmatlan volt mezőgazdaságra, ezért arra kényszerültek, hogy versenyezzenek a kegyetlen ragadozókkal, hogy megszerezzék az élelmüket. Néhány ilyen ragadozó, mint a ghest egész falvakat tudott elpuszítani. Amikor a rodianok szervezetten el kezdték levadászni a ragadozókat, a vadászat kultúrájuk központi eleme lett. Miután kiírtották a ragadozók nagy részét, egymásra kezdtek vadászni rituális glatiátor-viadalokon.
Ezer évvel később a Rodia bolygót nagy klánok irányították, melyek állandó harcban álltak kisebb szomszédjaikkal. A legnagyobb, a Soammei Klán vezetője magát minden rodian vezetőjévé, Inta'si'rin'na-vá, vagy Nagy Védelmezővé nyilvánította. A torténelem során ez a tisztség klánról klánra szállt, úgy ahogy az hatalom megkívánta. Néhány Nagy Védelmező az egész bolygót uralta, mások csak néhány klánt.
Amikor a Régi Köztársaság felderítői megérkeztek a bolygóra, őket is levadászták, addig míg egy okos Védelmező nem mérte fel a kapcsolat előnyeit. A vadászatokat beszüntették és új rendfentartó erőt alapítottak. A legjobb vadászoknak, akik a gladiátorküzdelmeken mutathatták meg tehetségüket, joguk volt elhagyni a bolygót, hogy fejvadászként, zsoldosként vagy rabszolgavadászként dolgozhassanak. A Nagy Védelmező Vadász Céhe, vagyis Goa-Ato évente díjakat (osztott ki a legjobb vadászoknak, a következő kategóriákban: legjobb lövés, leghosszabb hajsza, leghíresebb préda.
A rodianok híresek még a drámáikról. A Rodian Színház első előadásai megrendezett harcok voltak, mely ötlet Harido Kavila Nagy Védelmezőtől származott, hogy a rodianok így hűtsék le aggreszivitásukat. Idővel a színdarabok pezsgő, harcias előadásokká váltak. Bár nem kaptak olyan tiszteletet, mint a vadászok, de minden klánnak megvan a maga színházi csoportja, mely előadta a törzs dicső tetteit. Bár a színészek nem általában törekedtek politikai szerepre, de az elődadások kíválló alapot szolgáltattak politikai eszmék megosztására. Nem minden bolygón kívüli rodian  azonban fejvadász vagy színész. Sokan elmenekülnek a klánjukból és illegálisan elhagyják Rodiat. Az emigránsok és leszármazottaik szabadon utazhattak a Galaxisban és különböző munkát válaltak a békés kereskedőtől és technikustól a bűnözőkig. A rodian hatóságok az menekültek leszármazottait illegális emigránsoknak tekintették és nem engedték őket többé a Rodia felszínére lépni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://swshholokonyvtar.hungarianforum.com
 
Rodian
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Galaktikus Holokönyvtár :: Könyvtár :: Fajok-
Ugrás: