A Star Wars Sötétség Hajnala FRPG tudástára, a galaxis mindenkori szíve a Galakatikus Holokönyvtár valamint a Holonet.
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

A tudás hatalom, bővítsd az oldal hatalmát. Soha nem lesz olyan, hogy elkészül a könyvtár. Mindig és mindig fognak jönni új fajok, akár te általad is. Ha szívesen segédkeznél a könyvtár fejlesztésében vagy éppen saját fajod/technológiád vagy egyebed van akkor írj egy e-mailt!Share | 
 

 Arcona

Go down 
SzerzőÜzenet
Jocasta Nu
Könyvtáros
Könyvtáros
avatar

Hozzászólások száma : 202
Join date : 2014. Feb. 25.

TémanyitásTárgy: Arcona   Szer. Feb. 26, 2014 12:03 am


Biológia és megjelenés:


Az arconaknak széles, üllő szerű fejük van, éles karmaik, sima, márványszínű szemeik, és mahagóni és ében színű bőrűk. A Cona, az arconak szülőbolygója mindig forró, és alig tartalmazott vizet. A légköre ammóniadús. Az arconak adaptálódtak ehhez a környezethez, úgy hogy ammóniaátalakító gyökereket ettek, hogy azok vízforrásul szolgáljanak. Az arconaknak ammóniára van szüksége az élethez, és emiatt a külhonban élő arconak ammónia pótlásra szorulnak, vagy a halált kockáztatják.
Kerek szemeik ellenére, az arconak nagyon rossz látással rendelkeznek. A szemeik nem tudják detektálni a finom formákat, ezért csak homályos tárgyakat látnak. Hogy ezt kiegészítsék, az arconak egy kis, gyémánt alakú érzékszervet hordanak a két szeműk között. Gyakran keverték ezt össze az orrukkal, de ez az élőlények hőkibocsátását érzékeli. Így az arconak meg tudnak valakit vagy valamit ismerni a hőmintázat alapján. Hasonlóan több hüllőhöz, az arconak szaglószerve a mozgó nyelvükben helyezkednekel. Ez segít megkülönböztetni a tárgyakat a környezetükben, amiket máshogy nem láthattak, és különleges szaglóképességet is biztosított számára.
Az arcona nőstények jóval kegyetlenebbek és szabadelvűbbek a hímekkel összehasonlítva, és így általában a hímek nevelik a gyerekeket. Az arconak sok időt eltöltenek az ideális pár megtalálására. Az arconak könnyen a só függéségébe esnek, ami hallucinogén a számukra. A szemük zöldről aranyra vált egy hosszan tartó függőség után. Az arconak laza, családalapú társadalomban élnek, amiket fészkeknek hívtak, melyeket a Nagy Fészek irányít.

Történelem

Mielőtt felvették volna a kapcsolatot más fajokkal, az arconak nem voltak technikailag fejlettek. Bár most értelmes technológiát használtak, soha nem fejlesztették ki a sajátjukat. Amikor a Köztársaság felderítői először érkeztek a Conara, sok arcona extrém bizakodó volt a galaxis feltérképezésében. Gyakran teljes közösségek gondolták, hogy elutaznak. Így az arcona kolóniák meglehetősen gyakoriak voltak szerte a galaxisban. Miután megtanulták a többi faj technológiáját, gyakran látták az arconakat szerte a galaxis űrkikötőiben.
A külvilágiak először vizet árultak a bányászati jogokért, de hamar rájöttek, hogy a só nagy függőségű hallucinogén az arconaknak. A kereskedők ezután nagy mennyiségű sót importáltak, miután a hatóságok megtiltották a kereskedést. Hosszú távon csak a Köztársaság védte meg az arconakat a teljes körű függőségtől olyan törvények kihírdetésével, amely megtiltotta a sóeladást a Conan. A só-függő arconakat könnyen fel lehetett ismerni, mivel a szemük zöldről arany színűre vált. A nagy számű függő miatt sokan azt hitték, hogy az arany a természetes színük. Az arcona nőstények vannak főleg kitéve a függőségnek, de ez főleg a szabadelvűségük miatt történik.

Kultúra


Az arconak normálisan egységnek érezik magukat. Tulajdonképpen nincs saját személyiségük. Gyakran többesszámban beszélnek magukról, akkor is, amikor csak egyedül vannak. Mivel az arconak föld alatti fészkekben születtek, ezért családszeretőek voltak szorosan összezárva a testvéreikkel.
Az arcona az arconese volt, amely a Cona bolygóról származik. Bár a külvilági kolóniákon az arcona fiatalokat ritkán tanítják meg az arconesere, könnyen meg tudják tanulni a galaktikus közös nyelvet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://swshholokonyvtar.hungarianforum.com
 
Arcona
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Galaktikus Holokönyvtár :: Könyvtár :: Fajok-
Ugrás: