A Star Wars Sötétség Hajnala FRPG tudástára, a galaxis mindenkori szíve a Galakatikus Holokönyvtár valamint a Holonet.
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

A tudás hatalom, bővítsd az oldal hatalmát. Soha nem lesz olyan, hogy elkészül a könyvtár. Mindig és mindig fognak jönni új fajok, akár te általad is. Ha szívesen segédkeznél a könyvtár fejlesztésében vagy éppen saját fajod/technológiád vagy egyebed van akkor írj egy e-mailt!Share | 
 

 Ithorian

Go down 
SzerzőÜzenet
Jocasta Nu
Könyvtáros
Könyvtáros
avatar

Hozzászólások száma : 202
Join date : 2014. Feb. 25.

TémanyitásTárgy: Ithorian   Szer. Feb. 26, 2014 2:12 am

Az ithoriaiak magas humanoidok, akiknek a megjelenésük sokakat arra indítatt, hogy bizalmas beszélgetés alatt csak „Kalapácsfejű”-ként utaljanak rájuk. Békések és szelídek, az ithoriaikat széles körben elismerik, mint ihletett művészek, kiváló agrármérnökök, és képzett diplomaták. Talán a galaxis legjobb környezettudósai ők, arra szánva a technológiájukat, hogy természetes szépségében megőrizzék az otthonviláguk dzsungeleit. „Bolyokban” élnek, elásva a városaikat a bolygófelszín alá, és igyekeznek fenntartani az ökológiai egyensúlyt az „Anya-dzsungelben”. Az Ithoriaiak masszív „boly”-hajóikon szelik át a galaxist, amelyek mesterdarabjai a környezetszabályozásnak, tökéletesen lemásolva az otthonvilág dzsungelét a fedélzetükön. Sokan vágynak kereskedni az Ithoriaiak által messzi bolygókról szállított egzotikus árukkal.

Általános személyiség:
Az Ithoriaiak nyugodt, békés, szelíd és csendes természetűek.

Általános megjelenés:
Az Ithoriaiak humanoid felépítésűek, magasságuk a 1,8-tól 2,3 méterig terjed, hosszú, előre ívelő nyakkal, a végén a boltozat-szerű fejjel. Két szájuk van, a nyakuk két oldalán, sztereo-hatást produkálva beszéd közben.

Otthonvilág:
Ithor vagy a speciális „boly”-hajók.

Nyelvek:
A sztereo-hangzású Ithorit és a Galaktikus közös

Példanevek:
Fandomar, Momaw, Oraltor, Tomla, Trangle, Umwaw

Általános hivatások:
Az ithoriaiak jobbára a békés mesterségekre koncentrálnak. Szeretnek új létformákkal találkozni és új helyeket látni. Gyakran a vándorlási ösztön készteti őket a galaxis nagyobb részének bejárására, mielőtt végleg hazatérnek.


Történelem:

Az Ithorok többmilliárd éve még halak voltak. Méghozzá oxigént fogyasztó halak, magyarul ez a táplálékuk. Nem tudjuk pontosan mi történt az ithor faj történelmében, csak a következõket ismerjük a rejtélyes faj létérõl:
Az Ithorok szentként tisztelik és mindig is akként tisztelték bolygójukat, hogy hagyták nõni a vegetációt. Halálbüntetés járt annak, aki akár egy ágat is letört. A törzsek vándorlása megindult a három kontinensen, majd végül a két délirõl az északira költöztek. Végül itt épült meg az elsõ város, Ithoracia, ahol teljes demokráciát építettek ki. Ez már azokban az években történt, mikor a köztársaság létrejövõfélben volt. Majd a Sith háborúkig béke honolt, amikor is pár jedi rálelt a bolygóra, és az akkor már döbbenetes fejlettségi szintû Ithor társadalomra. Bevonták õket a galaxis életébe, és az Ithorok hamarosan Coruscanttól a Tatooine -ig mindenhol fellelhetõvé váltak. Leginkább mint békés kereskedõk élték életüket, ám egyre gyakrabban mint katonák, fejvadászok, zsoldosok tették dolgukat, késõbb mint jedi lovagok járták a galaxist. Ám a köztársaság bukásakor nem kímélték õket sem, és rabigába akarták hajtani a békés nemzetet, aki innentõl kezdve csak járta a galaxist. Legendák szerint hatalmas városhajóik a világegyetemet járják, keresve Új Ithort...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://swshholokonyvtar.hungarianforum.com
 
Ithorian
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Galaktikus Holokönyvtár :: Könyvtár :: Fajok-
Ugrás: