A Star Wars Sötétség Hajnala FRPG tudástára, a galaxis mindenkori szíve a Galakatikus Holokönyvtár valamint a Holonet.
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

A tudás hatalom, bővítsd az oldal hatalmát. Soha nem lesz olyan, hogy elkészül a könyvtár. Mindig és mindig fognak jönni új fajok, akár te általad is. Ha szívesen segédkeznél a könyvtár fejlesztésében vagy éppen saját fajod/technológiád vagy egyebed van akkor írj egy e-mailt!Share | 
 

 B1-es Harci Droid

Go down 
SzerzőÜzenet
Anton VarikHozzászólások száma : 4
Join date : 2014. Apr. 02.

TémanyitásTárgy: B1-es Harci Droid   Szer. Ápr. 02, 2014 6:34 pm

Harci Droid

A Galaktikus Köztársaság hosszú története során átvészelte a vitákat, a nézeteltéréseket, és még a nyílt lázadások gyakori tüze sem lobbantotta lángra, hála a Jedi lovagok ügyes politikájának. Ezekben az időkben senkit sem szolgáltak hadra fogható seregek. A legtöbb vitában a katonák csupán díszőrséget adtak. Egy komolyabb hadsereg azt a látszatot keltette volna, hogy parancsnokai a galaxis békéjét veszélyeztetik. A Köztársaság szenátusát szolgáló bürokratikus intézmények azonban annyira lomhává és tehetetlenné váltak, hogy az erőszak szelleme ismét kiszabadulhatott a palackból. A gazdag Kereskedelmi Szövetség mindenki másnál messzebbre merészkedett, amikor felállított egy hatalmas hadsereget. Ezt a haderőt kísérteties, megingathatatlan droidkatonák alkották, akik érzelem és könyörület nékül hajtották végre utasításaikat. Az, hogy bevetették őket Naboo békés népe ellen, jelezte, hogy lassacskán véget ér a galaxis békés és biztonságok korszaka.


A "LÉP"

A harci droidok felderítői és a mesterlövészek páncélozott Lebegő Élőerővadász Platformokon előzték meg támadáskor a nehezebb járműveket. Az antigravitációs járművek annyira fürgék és mozgékonyak voltak, hogy könnyedén leküzdhetők velük azok a terepakadályok, amelyek megakadályoznák a nehezebb harcjárművek eredményes bevetését. A droidpilótát semmi sem védte az ellenséges tűztől. A "LÉP"-et legelőször a Naboo elleni támadáskor vetették be, sikeresen.


A harci droidok sugárvetője


A harci droidok ugyan képtelenek önálló gondolkodásra, ellenben pokoli tűzerejű sugárvetőkkel szerelték fel őket. A droidokat a Központi Vezérlő Számítógép irányította, ezért alkalmatlanok voltak a gyors reagálásra, és nem hasznosíthatták tapasztalataikat. Fegyvereik tűzereje nagy, de pontosságuk nem volt kielégítő.


A félelmet keltő külső

A harci droidok a neimoidiaiak csontvázára emlékeztetve félelmet keltettek az ellenségben. Ha egy neimoidiait nem temettek vagy hamvasztottak el, akkor a holttest lassan mumifikálódó fejrésze pontosan olyanná vált, mint amilyen a droidok arckifejezés nélküli, jellegzetes alakú feje. A droidok ily módon a halált és az elmúlást testesítették meg.

A harci droidok feje:

A harci droidok fejében hiába is keresnénk az agyat, mert ez a páncélozott szerkezet csupán egy nagy és érzékeny irányítójel vevő készüléket tartalmaz. Apró processzorok gyűjtik azokat az adatokat, amelyeket azután visszasugároznak a Központi Vezérlő Számítógépnek. A hangkódoló lehetővé tette, hogy a droid beszélni is tudjon. A fejében lévő összes tartozék rendkívül fontos és szükséges volt. Ilyenek például az érzékelők bevezető vezetékei, a parancs-jel erősítő, a mágneses stabilizáló rúd, a parancsokat visszaigazoló modul, a beszéd továbbító vezetékek, a zavarszűrő védőburkolat, az előre betáplált mondatokat irányító vezérlőjelek, a beszélőszerv és a beszédprocesszor, valamint a kódolt parancsnoki vevőkészülék.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
B1-es Harci Droid
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Galaktikus Holokönyvtár :: Könyvtár :: Droidok-
Ugrás: