A Star Wars Sötétség Hajnala FRPG tudástára, a galaxis mindenkori szíve a Galakatikus Holokönyvtár valamint a Holonet.
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

A tudás hatalom, bővítsd az oldal hatalmát. Soha nem lesz olyan, hogy elkészül a könyvtár. Mindig és mindig fognak jönni új fajok, akár te általad is. Ha szívesen segédkeznél a könyvtár fejlesztésében vagy éppen saját fajod/technológiád vagy egyebed van akkor írj egy e-mailt!Share | 
 

 Coruscant- A köztársaság központja

Go down 
SzerzőÜzenet
Jocasta Nu
Könyvtáros
Könyvtáros
avatar

Hozzászólások száma : 202
Join date : 2014. Feb. 25.

TémanyitásTárgy: Coruscant- A köztársaság központja   Szomb. Márc. 08, 2014 2:36 am


Frakció:
Galaktikus Köztársaság


A bolygó szinte teljes felületén épületek találhatók. Kivételnek számít a néhány mesterséges tó és a sarkvidéki jégsapkák területe. A bolygó az űrből egy csillogó gömbnek látszik, amit az épületekről visszaverődő napfény okoz. Az egyetlen hely, ahol az eredeti talajt vagy a sziklákat napfény érheti, az a Monument Plaza a Manarai-hegység tetején. A bolygó a legendás Köztársaság-előtti időszakban a vulkanizmus jeleit mutatta, amik közül egy nagyobb kitörést feljegyeztek. A Császári Palota is egy vulkáni fennsíkon helyezkedik el. Bár a bolygó jelenleg geológiailag csendesnek számít, lakói minden bizonnyal hasznosítják geológiai és tektonikus folyamatait.A Coruscant mindenből importra szorul, ezt azonban ellensúlyozza fontossága: itt találhatók az adminisztrációs központok, bíróságok, különféle nyilvántartások - ezek működése nélkül a galaxis nagy része anarchiába süllyedne.

A Coruscant biztosítja a Galaktikus Birodalom egésze számára a pontos időt és a bolygók méreteit is ehhez viszonyítják. Egységei metrikusak. A „standard óra” és „standard év” értékei a Coruscant adatainak felelnek meg. A napot 24 órára osztják fel. Coruscant egén a légijárművek kötelezően a bolygó autonavigációs rendszere alá tartoznak. Ez alól egy kivétel van, a légitaxi, ami gyakorlatilag az egyetlen használható közlekedési eszköz. A légitaxi hossza átlagosan 8 méter, fajtól függően legfeljebb 5 utast tud szállítani. Élő sofőrje van, emellett automatikus pilótarendszere az ütközések elkerüléséről gondoskodik.

A légitaxik bármely útvonalat használhatnak, ami céljuk eléréséhez szükségesnek látszik. Az ütközések elég ritkák, de az utazás váratlan izgalmakkal jár. Ezért az utasok többsége inkább elsötétített ablakkal utazik.

Az építészetet az igen magasra nyúló épületek jellemzik. Minél gazdagabb valaki, annál magasabb szintet engedhet meg magának, mivel ezek a drágább helyek. Léteznek lebegő paloták is, amikben tavak és kertek is találhatók, itt a leggazdagabbak laknak.

A legmagasabb épületek elérik a 6000 méteres magasságot. Sok épületben önellátó biogazdálkodás folyik, ami az épületben lakókat ellátja élelmiszerrel.
A bolygó külső védelmét a köztársasági flotta legerősebb hajói biztosítják, így a megtámadása nagyobb flotta nélkül teljes öngyilkosság.

Átmérő:
12 240 km

Jelleg:
szárazföldi

Légkör:
Oxigén, belélegezhető

Éghajlat:
Mérsékelt

Forgási idő
24 standard óra

Keringési idő
368 helyi nap
Napok száma
1
Holdak száma
4
Vízfelület aránya
29% (sarki jégsapkákban)

Lakosság fajtája


zhell

taung

cthon

ember 68%

számos bevándorolt faj

Lélekszám
1 000 000 000 000

Beszélt nyelvek
Galaktikus közös nyelv

Helyszínek:
Galaxisok Operaháza
Jedi Templom
Galaktikus Szenátus
Galaktikus Szenátus tanácsterme
Coruscanti Egyetem
Keleti Kikötő
Új Kikötő
Nyugati Kikötő
Manarai-hegység
Coruscant hatalmas utcái
Dexter Étkezdéje
Monument Pláza
Barakk
Boltok
Szálláshely
Börtönkomplexum
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://swshholokonyvtar.hungarianforum.com
 
Coruscant- A köztársaság központja
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Galaktikus Holokönyvtár :: Könyvtár :: Bolygók-
Ugrás: